Skip to main content

ANTICELULIT MASAŽA

 


Celulit kao “bolest današnjice“ je vrlo rasprostranjen. Gotovo da nema osobe koja se može pohvaliti da nema problem sa ovom vrstom estetskog , a i jednim delom, zdravstvenog  problema.

U širokom spektru raznih tretmana u ponudi, anticelulit masaža zauzima mesto u prve tri metode koje daju  odlične rezultate.

Šta je celulit?

-Celulit se može nazvati problemom estetske prirode , ali i zdravstvene. U estetskom smislu,  on izaziva neravnine koje su  dosta vidne na koži u vidu “pomorandžine kore“, koju nije lako ukloniti. U zdravstvenom pogledu, celulit je degenerativno tkivo, nastalo usled (uglavnom) viška masnih naslaga na određenim delovima tela ( stomak, butine, gluteusi, nadlaktica …). U poslednje vreme , celulit možemo videti i na mršavijim osobama i deci, što dovodi do toga da je on prisutan i iz drugih razloga, poput genetike, lošeg kvaliteta vezivnog tkiva, loše sihrane, nedostatka fizičke aktivnosti, unošenja malo tečnosti  itd..

 

Prednosti anticelulit masaže?

Ova vrsta tretmana ima nekoliko prednosti u odnosu na ostale :

-brzi  efekti

-kratko trajanje tretmana

-može se raditi koliko tretmana želite, u dogovoru sa terapeutom koji će Vam preporučiti broj samih masaža

Broj masaža zavisi od tipa i stanja celulita. S obzirom da postoji tri stadijuma celulita, od njih i zavisi koliko će Vam masaža biti potrebno.

Učestalost masaža?

-Masaže se rade svaki ili svaki drugi dan, u zavisnosti od osetljivosti tkiva. Bitan je kontunuitet na početku, kasnije je bitno samo da “održavate “ jednom nedeljno.

Modrice?

-Najveća buka se diže oko neslaganja terapeuta i mišljenja da li su modrice dozvoljene ili ne. U pitanju je jedan vid jače i agresivnije masaže, gde je potrebno znati tehniku i anatomiju tela. Ukoliko stručno lice poseduje ovo znanje, MODRICE NISU NEŠTO ŠTO SE TREBA JAVLJATI, kao dokaz da je masaža dobro urađena. Modrice su povreda tkiva, tako da nikako ne mogu biti dobar znak. Ovde pričamo o većim podlivima, a ne o sitnim modricama veličine zrna graška koje su normalne ukoliko neko ima tanku, osetljivu , belu kožu.

Zaključak je sledeći:

Podlivi se ne smeju javiti, masaža ne treba biti neizdržljivo bolna i jaka. Bitan je pokret, i poznavanje limfnog toka i rezultati će doći sami od sebe.

Serija se sastoji od 10 masaža koje ne smeju prelaziti  40min masiranja, jer je sama masaža jaka i stres za tkivo. Ukoliko se desi da imate jaku osetljivost na dodir nakon masaže , sledeću radite tek za dva dana.

Preporučujemo dve serije od po 10 masaža, jer se lako može desiti da se od prve serije celulit “izbaci na površinu“ pa Vam deluje još gore nego što je bio. Kada se to desi, sledečih 10 masaža će ga svakako brzo eliminisati.

Preporuka je piti što više tečnosti, da bi se proces ubrzao, i naravno pomalo izmeniti način ishrane, jer masaža nije čarobni štapić kao što mnogi misle.